Societatea APĂ - CANAL CORNU S.A.

Serviciul de alimentare cu apă este furnizat pe raza comunei Cornu, prin contract de delegare, de o firmă al cărei acționar unic este comuna Cornu, S.C. APĂ – CANAL CORNU S.A.. Un avantaj al acestui serviciu este reprezentat de faptul că toate costurile sunt suportate de companie, din tarifele aplicate, scutind astfel bugetul local al localității de cheltuielile aferente serviciului de alimentare cu apă. Este important de menționat că această companie raportează profitabilitate an de an, iar tarifele aplicate sunt la un nivel scăzut, cu un grad mare de suportabilitate la nivelul populației.

Infrastructura de sănătate

Capitolul Sănătate este unul prioritar care, alături de educație, constituie fundamentul pe baza căruia vom avea o evoluție a generațiilor viitoare sănătoase din punct de vedere psihofizic, dar și bine pregătite în domeniul economic, spre care se vor îndrepta după terminarea studiilor.

Infrastructura de sănătate din comuna Cornu deține dotările pentru oferirea de servicii de sănătate primară. Aceste servicii reprezintă un factor esențial atunci când evaluăm calitatea vieții în comuna. Populația comunei are acces la servicii primare de sănătate oferite în cadrul unui dispensar modernizat ce găzduiește cu trei cabinete medicale, din care unul de stomatologie.

Comuna Cornu nu dispune de servicii medicale de urgență și nici de un serviciu de ambulanță situat în localitate, dar acestea sunt accesibile,  fiind situate la o distanță de opt km de Cornu.

În ceea ce privește accesibilitatea pentru serviciile de urgență în comuna Cornu, putem remarca anumite zone afectate de alunecările de teren în care serviciile medicale de urgență nu pot ajunge facil. Ținând cont de direcția de dezvoltare pe care localitatea dorește să o urmărească, este oportună înființarea unui serviciu de urgență.

Sari la conținut